Turistički biseri: Pet destinacija iz BiH među 100 najboljih na svijetu

Projekat "EU za oporavak biznisa" sufinansiraju EU i Vlada NJemačke

23.10.2023. 16:49
  • Podijeli:
trebinje-panorama-turisticka.jpg Foto: Turistička organizacija Trebinja

Iz BiH je pet turističkih destinacija svrstano među 100 najboljih u svijetu koje rade na održivom razvoju turizma, u okviru projekta "EU za oporavak biznisa" /EU4Business Recovery/.

Riječ je o Trebinju, Konjicu, Zaštićenom području Tišina u opštini Šamac u kategoriji upravljanje destinacijom, zatim u kategoriji priroda i okruženje Spomenik prirode Skakavac u Sarajevu, a u kategoriji napredna zajednica Bosanska Krupa.

Među 100 najboljih ove destinacije iz BiH izabrane su na vodećem svjetskom događaju "Zelene destinacije - top 100 priča", koji je protekle sedmice održan u Talinu.

Ove godine bilo je ukupno 165 prijava koje su ocjenjivali stručnjaci, partneri i koordinatori iz tima "Zelenih destinacija".

Projekat "EU za oporavak biznisa" sufinansiraju EU i Vlada NJemačke.

Partneri ovog projekta su stručnjaci iz kompanije "Zelena vizija ekoturs", koji organizuju i promovišu uspješne destinacije u zemljama zapadnog Balkana, a imali su zadatak da rade na pripremi destinacija iz BiH za proces zelene sertifikacije, saopšteno je iz agencije "Boram".

Deveto izdanje događaja u Talinu stvorilo je, kako se navodi, inspirativnu kolekciju priča dobre prakse održivih destinacija širom svijeta.

Na konferenciji dodjele naglašeno je da će ova dobra praksa biti podijeljena sa menadžerima, tur-operaterima i posjetiocima širom svijeta kako bi olakšali razmjenu znanja u turističkom sektoru.

Organizacije za upravljanje destinacijama koje su svrstane među 100 najboljih u svijetu mogu biti primjer drugima na koji način su našli rješenja za izazove i probleme održivog turizma, piše u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()