Tuga: Heroj iz Mostara preminuo u 30. godini

Ali Hamza Duraković, poznati mostarski bodybuilder, skakač i radnik u Starom gradu preminuo je u 30. godini života

09.11.2022. 20:28
  • Podijeli:
ali hamza durakovic foto instagram-1668022149001.webp Foto: Instagram

Ali Hamza Duraković, poznati mostarski bodybuilder, skakač i radnik u Starom gradu preminuo je u 30. godini života.

"Bio je prijatelj mnogih naših sugrađana. Ostaće upamćeno herojsko djelo spašavanja života turisti iz Amerike u petom mjesecu ove godine koje je Hamza izveo s Admirom Delićem Gumom. Kažu kada spasiš jedan život kao da si spasio cijeli svijet. Dženaza je sutra u 15:30 u Gradskom groblju Sutina. Mostarci će ga pamtiti kao hrabra čovjeka velika srca, koji je svima znao biti prijatelj", napisali su na Instagram profilu "Mostar forever".

Uzrok smrti nije poznat.

Šira javnost Durakovića je "upoznala" kao heroja koji je u maju spasio turistu iz Amerike koji je pokušao izvesti skok sa starog mosta i nije uspio isplivati iz Neretve. Mostarski skakači Duraković i Delić brzom reakcijom su spasili mladića koji je već bio izgubio svijest.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()