"Torlak" povukao jednu seriju BSŽ vakcine

"Roditelji nemaju razloga za zabrinost. Bebe u porodilištima primaju provjerene, bezbjedne i kontrolisane vakcine", saopštilo Ministarstvo zdravlja Srbije

22.03.2023. 13:32
  • Podijeli:
profimedia-0499943044 MMR vakcina, vakcinacija-639edae83a0d8.webp Foto: Profimedia

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" povukao je iz prometa jednu seriju be-se-že vakcine zbog minimalnog odstupanja od strogih zahtjeva specifikacije lijeka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

"Roditelji nemaju razloga za zabrinost. Bebe u porodilištima primaju provjerene, bezbjedne i kontrolisane vakcine koje su prošle sve neophodne provjere i zakonske procedure prije stavljanja u upotrebu", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da je "Torlak", čim se pojavila i najmanja sumnja o odstupanju vakcine od specifikacijskih zahtjeva, odmah preventivno reagovao i sa teritorije cijele Srbije povukao seriju broj 2710822.

U skladu sa informacijama dostavljenim od zdravstvenih ustanova na teritoriji Srbije, "Torlak" je 16. marta povukao zatečene količine od ukupno 834 bočice ove serije vakcine.

Građani su obaviješteni da je, s ciljem održavanja kontinuiteta obavezne imunizacije pacijenata i elimininacije mogućnosti za nestašicom ove vakcine, "Torlak" istovremeno izvršio snabdijevanje svih zdravstvenih ustanova iz plana mreže zdravstvenih ustanova odgovarajućom količinom be-se-že vakcine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()