Sve više mladih u džamijama: Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz u Beogradu

Pošto Bajram pada u petak, bajramske sofre danas neće biti, kao što je to inače slučaj, kako bi se sve završilo do džume

21.04.2023. 09:40
  • Podijeli:
AA-20230421-30916103-30916042-BEOGRAD_VELIKI_BROJ_VERNIKA_KLANJAO_BAJRAMNAMAZ-64423c01dd636.webp Foto: Anadolija

Veliki broj vjernika klanjao je jutros bajram-namaz u i ispred Bajrakli džamije u Beogradu.

Pošto bajram pada u petak, bajramske sofre danas neće biti, kao što je to inače slučaj, kako bi se sve završilo do džume, potvrđeno je za Anadoliju u Sekretarijatu vakufa.

Nakon molitve predviđeno je posluženje za goste i zvaničnike u salonu muftije Islamske zajednice Srbije (IZS) Mustafe el. Jusufspahića.

Tokom čitavog ramazanskog posta organizovani su iftari, a siromašnima i ugroženima svakodnevno su dijeljeni obroci.

Jusufspahić je u svojoj Bajramskoj poruci naglasio da je Bajram vrijeme radosti, zajedništva i solidarnosti, i poželeo da blagdani donesu inspiraciju da budemo bolji ljudi, da se trudimo da pomognemo drugima i da cenimo sve što imamo.

Istakao je da su se ramazanski ibadeti odvijali u prepunim džamijama, više nego ikada do sada, i dodao da ga posebno raduje što su džamije i mesdžidi bili najviše popunjeni mladim svijetom.

Ocijenio je da je to pokazatelj da se amaneti očuvanja vjere u porodicama ispunjavaju i da će uspješno biti preneseni na nove generacije koje taj put dobra nikada neće napustiti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()