Sudija Branko Perić tražio izuzeće u slučaju Respiratori?

Kako je navedeno, Perić izuzeće traži zbog "pritisaka javnosti" na njega i "prijetnji"

29.11.2022. 16:38
  • Podijeli:
Branko_peric_foto_VSTV-1669288703792.webp Foto: VSTV

Sudija Branko Perić zatražio je da ga se skloni sa suđenja u u aferi ‘Respiratori’, prenose brojni bh. mediji.

Navode da je sudija Branko Perić uputio zahtjev za izuzeće predsjedniku Suda BiH.

U njemu sudija Branko Perić navodi kako traži izuzeće direktno od predsjednika Suda BiH ili da o tome zasjeda Opća sjednica Suda BiH kako bi donijelo odluku.

Kako je navedeno, Perić izuzeće traži zbog "pritisaka javnosti" na njega i "prijetnji".

Perić se na udaru javnosti našao nakon presude u slučaju "Dženan Memić" kojom su oslobođeni Zijad Mutap i ostali koji su se sumnjičili za prikrivanje dokaza.

On je inače u sudsko vijeće u aferi "Respiratori" došao nakon što je sudinica Džemila Begović otišla u penziju.

Od ranije se sumnja u pristrasnost Perića jer je on sudija u tri velika predmeta – aferi "Respiratori", slučaju "Dženan Memić" i aferi "Pošta" u kojoj je bio osumnjičen direktor OSA-e Osman Mehmedagić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()