Sud donio hitnu mjeru: BHRT mora pustiti signal FTV-u, nastavak programa u 19:30

Program će se početi emitovati ponovo u 19:30

08.05.2024. 07:24
  • Podijeli:
ftv program screenshot-663b110b95b29.webp Foto: Screenshot

Nakon što je BHRT donio odluku da uskrati usluge produciranja i emitianja programa FTV-a, u poslijepodnevnim satima donesena je privremena mjera koja obavezuje državni emiter da ipak pusti signal.

Kako saznaje Klix.ba Sud je donio privremenu mjeru u kojoj nalaže da BHRT mora pustiti signal FTV-u.

Program će se početi emitovati ponovo u 19:30.

Podsjećamo, poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine je donio odluku da od srijede 8. maja 2024. godine od 06:00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH.

Iz Federalne radio-televizije su se oglasili povodom ove situacije, pozivajući na razum i suradnju rukovodstva BHRT-a. Naglasili su da prekid realizacije političkih emisija na FTV-u ograničava pravo građana na informisanje i dovodi do velike materijalne štete za RTV Federaciju BiH.

Napominjući da su redovno plaćali svoje obaveze BHRT-u do prekida naplate RTV takse krajem 2023. godine, iz FTV-a su istakli da su sada suočeni s nedostatkom osnovnih prihoda.

Pozvali su BHRT da potpiše Ugovor sa Elektroprivredom BiH kako bi se osigurala zakonska raspodjela RTV takse, što bi omogućilo nesmetano emitiranje programa i očuvanje javnih emitera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()