Stav jednog novinara

Lider SNSD-a nedavno je poručio da “problema neće imati oni koji govore istinu”. Da li sam šta slagao?

08.03.2023. 19:45
  • Podijeli:
davor tomic-6408f3cf4cc65.webp Foto: Davorin Tomić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, poručio je da je spreman da razgovara sa urednicima medija i novinarima u Srpskoj o zakonu kojim se kriminalizuje kleveta, ali je istovremeno uputio i nove uvrede na račun novinara, nazivajući „neke od njih“ spodobama.

Definicija riječi SPODOBA glasi: lik koji tek liči na ljudsko biće, poružnjena ljudska prilika; podoba ili utvara.

Kao, još uvijek urednik ovog portala, i neko ko je gotovo dvije decenije u medijima smatram da nije primjereno bilo koga nazivati „spodobom“, pogotovo kada ova kvalifikacija dolazi od funkcionera koji je izabran na najviše funkcije u državi.

Dodik je danas poručio da je cilj osigurati da medijska zajednica radi slobodno svoj posao, da niko zbog tog posla ne može da odgovara, ali da neko ko tendenciozno pokušava da drugom nanese zlo, apsolutno to ne treba da čini, pa makar se on zvao i “neki novinar”.

Lider SNSD-a nedavno je naveo da “problema neće imati oni koji govore istinu”. Da li sam šta slagao?

Urednik ovog portala (a nazivaju ga svačijim) je „neki novinar“, koji se blizu dvije decenije bori za medijske kodekse, slobodu riječi i javni prostor bez uvreda.

Taj novinar je jasno i bez uvreda izražavao stav i onda kada je Valentin Incko koristio Bonska ovlaštenja, nametao dopune Krivičnog zakonika Bosne i Hercegovine, ali i mnogo prije kada su prozivana Dodikova tada maloljetna djeca.

Naglašavam da niko ne treba da podržava uvrede koje su se već udomaćile u javnom rječniku niti bilo koga na pravdi Boga, nazivati lopovom, lažovom i spodobom, ali i da ovakve kvalifikacije predsjednika Republike Srpske ne vode nikuda.

Novinar koji potpisuje ovaj tekst nije spodoba, kao što ni stotine neistina o Dodiku nikada nisu dokazane pred sudovima.

Na kraju, želim istaći da iza ovog osvrta ne stoji redakcija UNA portala, televizije niti bilo koji Upravni odbor, već „neki novinar“ koji ne želi da se bilo ko u Republici Srpskoj naziva spodobama. Problem?

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()