Stanje na cestama u BiH: Kolovoz vlažan, učestali odroni

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju

03.05.2023. 07:06
  • Podijeli:
Vožnja_kiša_jesen_saobraćaj_promet_Foto Pixabay-1665760699362.webp Foto: Pixabay

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone.

Na pojedinim dionicama u kotlinama, kao i preko pojedinih prevoja (Mlinište), magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, kažu iz BIHAMK-a.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na autoputu A-1 doći će do obustave saobraćaja u smjeru Sarajevo sjever-Sarajevo zapad (Sarajevska obilaznica) večeras od 19 sati do sutra ujutro do 06 sati.

Radovi na putu

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Otežan saobraćaj

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()