Smijenjena uprava BH Telecoma, poznato ko je novi generalni direktor

Nova kadrovska rješenja

21.09.2023. 18:15
  • Podijeli:
BH Telecom-650c6acdafdb8.webp Foto: BH Telecom

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog preduzeća BH Telecom.

Stara uprava koju je predvodio Sedin Kahriman na današnjoj sjednici Vlade FBiH je smijenjena, a na istoj sjednici je imenovana nova uprava.

Kako Klix.ba saznaje za novog generalnog direktora imenovan je Amel Kovačević, koji je prijedlog stranke Narod i pravda.

Novu upravu ovog preduzeća pored Amela Kovačevića će činiti i Erdal Ismalagić, Damir Čaušević, Muamer Durić, Anisa Lojo-Bajrić, Saša Palinić i Semir Ibrahimović.

Kovačević je ranije bio ministar finansija u jednoj od prethodnih saziva Vlade Kantona Sarajevo.

Također je obnašao funkciju direktora banke u Albaniji, a angažman prije ovoga mu je bio u kabinetu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

U kontekstu imenovanja Kovačevića ostaje da se vidi kako ga tretira Zakon o sprečavanju sukoba interesa, s obzirom da trenutni federalno zakon kaže da imenovani zvaničnik, ali i savjetnik za vrijeme mandata i šest mjeseci nakon toga ne može biti imenovan na neku izvršnu funkciju.

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH imenovane su i nove uprave u preduzećima Aerodrom Sarajevo, Željeznice FBiH, ali i Ginexa u Goraždu.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()