Slavimo bez oružja: Pucanj nije muzika!

MUP Republike Srpske povodom predostojećih praznika pokrenuo preventivnu kampanju kako bi ukazali na opasnosti upotrebe oružja i pirotehnike

05.12.2022. 11:53
  • Podijeli:
pucanj nije muzika-638dcdaeaede3.webp Foto: MUP RS

MUP Republike Srpske pokrenuo je preventivnu kampanju "Slavi odgovorno" kako bi upoznali građane sa opasnostima i mogućim posljedicama nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike uoči predstojećih praznika.

"Imajući u vidu da se za predstojeće novogodišnje i božiće praznike može očekivati pojačana nezakonita upotreba vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, policijski službenici MUP-a RS organizovaće niz aktivnosti sa ciljem upozoravanja na ovu pojavu, a sve cilju preventivnog djelovanja", saopštio je MUP RS.

Dodaju da će kroz kontakte sa lokalnom zajednicom, organizovati sastanke sa predstavnicima mjesnih zajednica, forume za bezbjednost građana i drugim subjektima na ovu temu, a u saradnji sa nadležnim gradskim i opštinskim inspekcijskim organima preduzeće se aktivnosti u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava.

U MUP RS podsjećaju da su vlasnici prodavnica, koje imaju zakonsko ovlašćenje da prodaju pirotehnička sredstva, dužni da to rade u skladu sa važećim zakonskim propisima.

"U cilju upozoravanja djece školskog uzrasta da "igre" sa petardama nisu bezopasne, u osnovnim i srednjim biće organizovana predavanja o opasnostima koje sa sobom nosi nezakonita i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava", navode u MUP RS.

Apeluju na građane da se odgovornim ponašanjem i suzdržavanjem od upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike, doprinesu da predstojeći praznici prođu mirno i dostojanstveno, bez ugrožavanja ljudskih života.

"Pucanj nije muzika. Vatreno oružje nije muzički istrument. Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!", poručuje MUP RS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()