Skočila cijena boravka djece u obdaništu

Mjesečno skuplji za 20 maraka

08.02.2023. 17:25
  • Podijeli:
obdaniste Samac foto SRNA-63e3ca4d2a954.webp Foto: SRNA

Direktor Dječijeg obdaništa u Šamcu i Obudovcu Radmila Mitrović izjavila je Srni da je cijena boravka djece u obdaništu porasla od ovog mjeseca i umjesto 130 KM, koliko su do sada roditelji plaćali za boravak jednog djeteta, sada je cijena 150 KM.

"Boravak za drugo dijete iz iste porodice je 15 odsto umanjen, a boravak za treće dijete je besplatan. Takođe, i boravak za djecu sa smetnjama u razvoju je besplatan", kaže Mitrovićeva.

Ona je pojasnila da su odbornici na januarskoj sjednici Skupštine usvojili ekonomsku cijenu boravka, nakon čega je došlo do poskupljenja.

"Imamo dječije obdanište u Šamcu i organizacionu jedinicu u Obudovcu koja broji 150 djece. Na čekanju je 70 djece u Šamcu i 34 u Obudovcu. Sa proširenjem ćemo dobiti još jednu organizacionu jedinicu i još 100 mjesta za boravak djece", kaže Mitrovićeva.

Dječije obdanište u Šamcu i Obudovcu zapošljava 24 radnika, od čega 13 vaspitača, a ostalo je pomoćno i tehničko osoblje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()