Sjećanje na stravične poplave u Doboju: Spušteno 11 ruža u rijeku Bosnu u znak na nastradale

U vodenoj stihiji u Doboju 15. maja 2014. godine stradali su Slavko Đurić, Milenko Blagojević, Božica Petković, Milada Ranković, Rado Čupeljić, Ratomir Narić, Dragica Savković, Marko Čakarević, Željko Jeleč, Marija Jeleč i Bahrija Skula

15.05.2024. 12:35
  • Podijeli:
Doboj rijeka Bosna godišnjica poplava-66448decd3ca1.webp Foto: SRNA

Sa gradskog mosta u Doboju danas je spušteno 11 ruža u rijeku Bosnu u znak sjećanja na 11 žrtava stradalih prije deset godina u majskim poplavama kada je ovaj grad bio potpuno potopljen.

U vodenoj stihiji u Doboju 15. maja 2014. godine stradali su Slavko Đurić, Milenko Blagojević, Božica Petković, Milada Ranković, Rado Čupeljić, Ratomir Narić, Dragica Savković, Marko Čakarević, Željko Jeleč, Marija Jeleč i Bahrija Skula.

Ruže su u 12.00 časova u rijeku Bosnu spustile delegacije Skupštine i Gradske uprave.

Zamjenik gradonačelnika Slavko Kovačević poručio je da ostaje bol za onima koji su stradali i poželio da se ovakva katastrofalna vodena stihija više ne ponovi.

Prema ranijim podacima iz Gradske uprave, tokom majskih poplava 2014. godine u Doboju je pričinjena materijalna šteta od 172.688.971 KM, od čega privredi 123.059.227 KM, građanima 45.845.714 KM, a putnoj infrastrukturi 3.784.030 KM.

Vodena stihija oštetila je 2.890 stambenih jedinica i 950 privrednih subjekata.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najviši vodostaj Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine kada je bio 7,21 metar, pri čemu redovna visina kote odbrane od poplava u Doboju iznosi tri metra, a vanredna 4,5 metara. /k

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()