Sirene se oglasile u Sarajevu, građani stali na ulicama

Počast žrtvama genocida u Srebrenici

11.07.2023. 12:44
  • Podijeli:
sarajevo sirene anadolija (4)-64ad31ff70250.webp Foto: Anadolija

Sirenama i jednominutnim zastojem na ulicama Sarajeva odana je počast žrtvama i obilježena 28. godišnjica genocida u Srebrenici, javlja Anadolu.

Općinski operativni centri civilne zaštite na području Kantona Sarajevo danas su tačno u 12 sati putem uređaja za emitovanje signala za uzbunjivanje (sirena) emitirali signal “prestanak opasnosti“.

Jednolični ton u trajanju od 60 sekundi pušten je povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Shodno ranijem apelu Kantonalne uprava civilne zaštite Sarajevo, građani su tokom oglašavanja sirene stali na ulicama, zaustavili vozila i na taj način odali počast žrtvama genocida.

Na 28. godišnjicu genocida u Srebrenici u mezarju Memorijalnog centra u Potočarima danas će biti ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()