Ramo Isak: Još ne znamo da li su tvrdnje o kupovini oružja u Tuzli tačne

Dodao je i da treba pustiti bh. istražne organe da utvrde činjenično stanje u vezi sa ovom informacijom

03.10.2023. 21:15
  • Podijeli:
ramo isak una-650c3af8eb588.webp Foto: UNA

Nakon informacije Tužilaštva Srbije da je Milan Radoičić oružje, koje je korišteno za napad na policiju na Kosovu, kupovao u Tuzli, federalni ministar policije Ramo Isak kazao je za Klix.ba da još uvijek ne znamo da li je to tačno.

Ističe da ga je direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić obavijestio kako će FUP provjeriti da li su tačni navodi o tome da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli.

"S obzirom na to da još uvijek ne znamo da li su uopšte tačne tvrdnje o navodnoj kupovini oružja na teritoriji BiH, u ovom momentu ne mogu davati preciznije komentare", rekao je Isak.

Dodao je i da treba pustiti bh. istražne organe da utvrde činjenično stanje u vezi sa ovom informacijom.

Direktor FUP-a Vahidin Munjić se oglasio odmah nakon što su mediji objavili detalje iznesene na saslušanju Milana Radoičića o sumnjama Tužilaštva Srbije da je oružje nabavljao u Bosni i Hercegovini.

On je kazao da će odmah ujutru zatražiti zvaničnu informaciju organa Republike Srbije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()