Pune ruke posla za zimsku službu: Čisti se snijeg na Manjači

Pri sakupljanju snijega i leda, mora se voditi računa o prohodnosti kolovoza i trotoara.

25.11.2023. 13:58
  • Podijeli:
Manjača snijeg-6561ef728ed09.webp Foto: GRAD BANJALUKA

 Zbog snježnih padavina, ekipe zimske službe su od ranih jutarnjih časova djelovale u višim dijelovima odnosno na platou Manjače, gdje i ima snijega, dok su na gradskom području u pripravnosti i spremne su za djelovanje u slučaju potrebe, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Nadležne službe prate situaciju i spremne su da intervenišu u skladu sa potrebama, kako u gradskim tako i u prigradskim predjelima, a iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve podsjećaju da je grad podijeljen na 14 područja i to: šest gradskih i osam seoskih.

Inače, zadaci zimske službe su: mašinsko čišćenje snježnih padavina sa ulica, trotoara, trgova, mostova, te lokalnih i nekategorisanih puteva, sprečavanje nastanka poledice na gore pomenutim objektima posipanjem soli i abrazivnog materijala, mašinsko i ručno čišćenje slivnika, rigola i drugih odvoda, nabavka soli i abrazivnog materijala.

Građani su takođe obavezni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada, svako ispred svog ulaza, zatim da uklanjaju led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada, ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila, a vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat, u širini najmanje dva metra.

Pri sakupljanju snijega i leda, mora se voditi računa o prohodnosti kolovoza i trotoara.

Izvođači radova, koji će u okviru zimske službe održavati prohodnost puteva, ulica i trotoara na gradskom području su preduzeće „Čistoća", a na seoskom području „Čistoća" i „Kozaraputevi".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()