Prvomajske praznike Sarajlije obilježile uz roštilj na obližnjim izletištima

Neko s porodicom, neko s prijeteljima, uz sunčano vrijeme, današnji dan bio je prilika za opuštanje uz ukusno meso s roštilja

01.05.2023. 19:16
  • Podijeli:

Za razliku od brojnih gradova širom svijeta, koji Međunarodni praznik rada provode protestujući, građani Sarajeva uz dobro raspoloženje i muziku 1. maj proslavljaju na sarajevskim izletištima, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako je danas bilo i na poznatom sarajevskom izletištu Barice, gdje su se okupili brojni građani. Neko s porodicom, neko s prijeteljima, uz sunčano vrijeme, današnji dan bio je prilika za opuštanje uz ukusno meso s roštilja, razgovor s prijateljima, a kasnije kafu, ugodnu šetnju ili vožnju biciklom u prirodi.

Spektakularan pogled koji se sa Barica pruža na grad, također je jedan od razloga zbog kojih je ovo jedno od najpopularnijih sarajevskih izletišta, pa se tako preferira i za Prvi maj.

Slična atmosfera danas je bila i na ostalim sarajevskim izletištima kao što su Stojčevac i Vrelo Bosne, a koja su proteklih nekoliko godina bila slabije posjećena usljed pandemije.

Ove godine prvi dan maja građani su imali priliku provesti na poznatoj lokaciji, Vilsonovom šetalištu, a organizatori, Općina Novo Sarajevo i Visit Sarajevo obezbijedili niz sadržaja.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()