Proslava Nove godine privlači goste Banjaluke: Cijene "stan na dan" vrtoglave

Cijene variraju u zavisnosti od izgleda stana, ali i lokacije.

11.12.2023. 16:46
  • Podijeli:
Zimzobal Banjaluka-656cce411586e.webp Foto: V. Ševčuk

Ukoliko se odlučite proslaviti Novu godinu u Banjaluci, a za smještaj odaberete sve popularniji “stan na dan” za tri udarne noći, moraćete izdvojiti čak 350 evra, odnosno 700 KM.

Ukoliko se odlučite smanjiti broj noćenja, u novčaniku nećete mnogo uštedjeti.

Dva noćenja u stanovima za vrijeme novogodišnjih praznika u Banjaluci koštaju 330 evra, odnosno 660 maraka, samo 40 maraka manje.

Cijene variraju u zavisnosti od izgleda stana, ali i lokacije.

Pa je tako moguće tri noćenja platiti 500 maraka, ukoliko je lokacija izabranog stana udaljena od centra. Ipak, pojedini stanovi koji i nisu u strogom centru grada, za tri noćenja koštaju vrtoglavih 700 maraka.


Ali, iz udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma “Horeka” Republike Srpske, kažu da iz godine u godinu, prvi koji rasprodaju svoje smještajne kapacitet su upravo jedinice “stan na dan”.

Hoteli u Banjaluci za vrijeme novogodišnjih praznika bili su skoro popunjeni još u novembru, a cijene su po noćenju rasle u prosjeku od 10 do 20 maraka.

Iz TO grada Banjaluka su istakli da se rekordi obaraju kada su posjete u pitanju, te da je Banjaluka za prvih deset mjeseci ove godine oborila već rekord za cijelu prošlu godinu.

Slovenci će i ove godine biti tradicionalno najčešći gosti, ali prošetaće se Banjalukom i ostali turisti iz regije ali i Njemačke, Austrije i Danske.

Podsjećamo i da su ovogodišnji koncerti za Novu godinu premješteni iz centra Banjaluke, odnosno sa Trga Krajine u park Mladen Stojanović.

U toku godine cijene prosječnih stanova na dan, u zavisnosti od lokacije u Banjaluci kreću se od 40 do 70 maraka. Pa ćete tako u prosjeku tri noćenja platiti od 120 do 200 maraka, prenosi N1info.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()