Proboj kroz mećavu: Reporteri UNE u snijegom zavejanom Podgrmeču

Osam mjesnih zajednica u opštini Krupa na Uni nema električne energije unazad četiri dana

01.03.2023. 15:40
  • Podijeli:

Mještani brojnih sela Krupe na Uni već četvrti dan su bez električne energije, javlja sa lica mjesta reporterka UNE.

Kompletno područje opštine Krupa na Uni i podgrmečki dio Novog Grada tokom noći nije imalo struju jer su žice popucale pod težinom snijega.

Situacija je, dodaju mještani, teška.

Zbog loših vremenskih uslova i nemogućnosti grijanja i Osnovna škola "Branko Ćopić" iz pomenute opštine, obustavila je nastavu za 84 učenika.

"Podgrmečka sela zabijelio snijeg koji je ponovo počeo da pada. Mrak već pada, mještani noć dočekuju uz svijeće. Od Novog Grada do Krupe na Uni, sreli smo brojne ekipe koje rade na otklanjanju kvarova", javlja naša reporterka.

Najviše je ugrožena starija populacija ali i mljekari ovog kraja. Osam mjesnih zajednica u opštini Krupa na Uni nema električne energije unazad četiri dana.

"Pored nestanka električne energije snijeg pravi probleme. Osnovna škola ne radi, čak je i Opština radila pod posebnim uslovima. Kategorisani i nekaregorisani putevi su prohodni. Vodosnabdijevanje je za sada, normalno", rekao je za UNU Mladen Kljajić načelnik opštine Krupa na Uni.

Dodao je da očekuje da tokom dana jedan dio opštine dobije električnu energiju.

"Ostali bi mogli dobiti struju u naredna dva dana", zaključio je.

Inače elektro mreža u ovom kraju stara je preko 50 godina, a ovakve situacije ovdje se ponavljaju kad god su jače elementarne nepogode.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()