Priča započeta dušom: Mirjana pomaže ženama da se njeguju na prirodan način

Koko Šanel je govorila da „brigu o ljepoti treba započeti srcem i dušom, inače vam nikakva šminka neće pomoći“

30.11.2022. 14:16
  • Podijeli:
ulje_kozmetika-1669628953343.webp Foto: Pixabay

Žena se smatra lijepom, ako je lijepo njegovana. Prirodna ljepota kao i prirodna kozmetika nikada ne izlaze iz mode.

Mirjana Knežević žena je koja već šest godina pravi proizvode kojima se pripadnice ljepšeg pola njeguju. Ona za portal UNA priča koliko je važno za tu namjenu koristiti prirodne sastojke.

„U današnje vrijeme, gdje je sve dostupno, mnogo kozmetike ima, poznati francuski brendovi, italijanski itd, ali koja se radi komercijalno. Velika razlika u tome je da bilo koju kozmetiku da staviš na kožu, ona putem najvećeg našeg organa, a to je koža ulazi u krvotok. Smatram da u tom slučaju bolje da ulazi sama priroda, nego nešto što i ne znamo šta je i kakvog je porijekla i od čega se sastoji“, ističe Mirjana za portal UNA.

Navodi prednosti koje prirodan način njegovanja nosi sa sobom.

„Prirodna kozmetika čini kožu zdravijom, elastičnijom, smanjuje bore, dezinfikuje je. Čak sam imala trudnice koje koriste puter za tijelo kao zaštitu od strija. Dosta mladih mama koristi ga protiv pelenskog osipa i atopijskog dermatitisa“, kaže Mirjana.

Prisjećajući se početaka, sagovornica kaže da je prvi pokušaj bio sa izradom seruma za kožu, lica, vrata i dekoltea.

„Višekomponentna ulja u kombinaciji sa aloe verom načinio je moj prvi proizvod. Pošto sam i sama imala problematičnu kožu lica vremenom sam uvidjela veliko poboljšanje. Na red su došle moje prijateljice i porodica da isprobaju. Poslije je krenulo  njihovo nagovaranje da pokrenem svoj brend. U početku nije bilo lako, trebalo je mnogo toga odraditi da bi se došlo do finalnog proizvoda. Osmisliti dizajn, logo, pakovanje, etikete...Jedino sam ime kozmetike u startu znala, jer sam htjela da se zove po mojoj unuci – Emily“, kaže Mirjana.

Danas, ova prirodna kozmetika ima pet proizvoda koji su sertifikovani.

„Svi proizvodi su 100% prirodnog sastava bez konzervansa vještačkih boja. Koriste se prirodni puteri, masnoće, ulja, vitamini i kolagen, koji se nalaze u sastavu proizvoda“, ističe sagovornica.

Na proljeće najavljuje da ce biti jos jedan potpuno prirodan proizvod koji ce služiti za njegu i zaštitu kože od sunca sa visokim zaštitnim faktorom.

Tako je priča o radnici iz apoteke, inspirisana ljubavlju prema unuci Emili, stvorila proizvode započete dušom kojima mnoge žene na prirodan način njeguju prirodnu ljepotu. Istovremeno, širi svijest da je svaka žena lijepa na svoj način, i da je ljepota u jednostavnosti, samo je potrebno to što već imamo na pravi način njegovati.

Koko Šanel je govorila da „brigu o ljepoti treba započeti srcem i dušom, inače vam nikakva šminka neće pomoći“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()