Postavljene oglasne table: Najavljen početak radova na trolejbuskoj liniji Sarajevo – Vogošća

Rok radova je 360 dana, ali datum početka radova još nije naveden

18.02.2024. 12:38
  • Podijeli:
trolejbusi_vladaks -65d1e54d87b6e.webp Foto: Vlada KS

U Vogošći i Alipašinoj ulici u Sarajevu postavljene su oglasne table koje najavljuju početak radova na rekonstrukciji trolejbuske mreže do Vogošće.

Kako je navedeno, investitor je Vlada KS, a izvođač radova turska firma Yapi Merkezi. Za izradu projekta i nadzor zadužen je IPSA institut.

Rok radova je 360 dana, ali datum početka radova još nije naveden.

Podsjetimo, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i predstavnik izvođača radova turske kompanije Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. Volkan Okur Yilmaz potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji trolejbuske mreže do Vogošće 23. novembra prošle godine.

Projektom je predviđena izgradnja kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara, postrojenja elektrovučnih podstanica, saniranje i obnova postojećih, te izgradnja novih stubova kontaktne mreže.

Vrijednost projekta je 9.372.945,89 EUR-a s PDV-om, a sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Evropske investicione banke.

Prije rata, na linijama 105 i 106 saobraćalo je dnevno 16 trolejbusa koji su Vogošću povezivali sa Trgom Austrije i Otokom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()