Poskupljuje cijena registracije vozila

Ako vam je polisa osiguranja prilikom registracije vozila do sada bila 300 KM, ubuduće ćete je plaćati pedesetak maraka više

07.03.2023. 20:30
  • Podijeli:

Novi udar na džep građana. Registraciju vozila u Republici Srpskoj građani će od četvrtka, 9. marta plaćati više, jer za 18 odsto poskupljuje obavezno osiguranje vozila.

Ako vam je polisa osiguranja prilikom registracije vozila do sada bila 300 KM, ubuduće ćete je plaćati pedesetak maraka više. Poskupljenje polise osiguranja za 18 odsto, znači da će ukupni troškovi registrovanja vozila biti veći za oko 8 odsto.

“Kao što znate, rezervni dijelovi su poskupjeli iznad 30 odsto, nova vozila su poskupila čak i nešto više, nekad ste mogli kupiti vozilo od 10, 20 hiljada maraka, sada to ispod 40 hiljada ne možete naći.  To je jedini razlog poskupljenja", kazao je Bojan Popović, predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Republike Srpske.

U osiguravajućim društvima kažu da njihovi korisnici uglavnom razmiju ove razloge i da, za sada, nema većih negodovanja.

"Neke burne reakcije kad ljudima objasnite zaista nema. To je neko realno povećanje od 30, 40 maraka i znači osiguravajućim društvima, a puno će značiti i osiguranicima našim", dodaje Popović.

Međutim, ima i onih koji sudeći barem po anketi koju smo sproveli, za ovo poskupljenje još nisu čuli, ali ovim još jednim u nizu, nisu iznenađeni.

“Nisam još dobio tu informaciju, ali evo kako se cijene nekako dižu u svakom segment vjerujem da će i to doći na red, pa eto već jeste”.

“Nisam čuo. Da je dobro nije sigurno za građane, za potrošače, za sve one koji voze automobile”.

“Kako sam čuo to je samo osiguranje biće 30, 40 maraka i to je to”.

Još od 1. marta prilikom registracije vozila dodatno se plaćaju 3 KM Auto-moto savezu Republike Srpske. Za putnička vozila AMS-u umjesto 9 maraka, sada se plaća 12, a za autobuse će se izdvajati 18 umjesto 15 maraka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()