Poplave i na jugu Bosne i Hercegovine: Rijeka Buna se izlila na cestu

Rijeka Trebižat je i dalje na mjernoj stanici Humac iznad onog nivoa kada se primjenjuju redovne odbrane od poplave

17.05.2023. 11:58
  • Podijeli:
buna_poplava_foto_YT-6464a205b4fff.webp Foto: YouTube

Na putu Buna-Blagaj u mjestu Podpetak došlo je do blagog izlijevanja rijeke Bune na cestu. Saobraćaj se za sada odvija normalno.

"I dalje imamo određene poteškoće kad je u pitanju nivo u koritu rijeke Neretve na hidrološkoj stanici Mostar.

Rijeka Trebižat je i dalje na mjernoj stanici Humac iznad onog nivoa kada se primjenjuju redovne odbrane od poplave.

Na širem području Čapljine imamo plavljenje Trebižatskog polja u jednom dijelu, budući da su tamo vrlo aktivne podzemne vode. Tamošnje službe su u pripravnosti i one prate razvoj situacije", kazao je glasnogovornik Štaba civilne zaštite HNK Pero Pavlović.

Dodao je kako iz JP Vodovod i dalje upozoravaju da voda nije za piće te da je prije konzumiranja potrebno prokuhati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()