Pokrenuta revizija privatizacije 13 privrednih društava u FBiH

Pokrenut je postupak revizije privatizacije Fabrike duhana Sarajevo, u skladu sa odredbama Zakona o reviziji privatizacije u FBiH

13.10.2022. 21:04
  • Podijeli:
fabrika-duhana-sarajevo-foto-fds.jpg

Agencija za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine prema ranijoj Odluci Vlade Federacije, pokrenula je reviziju privatizacije 13 privrednih društava, među kojima su Fabrike duhana Sarajevo, Fabrike duhana Mostar, Hotela Igman u Sarajevu...

O dosadašnjim rezultatima revizija bit će upoznata i Vlada Federacije.

"Rješenjem Agencije od 31.03.2022. godine, pokrenut je postupak revizije privatizacije Fabrike duhana Sarajevo, u skladu sa odredbama Zakona o reviziji privatizacije u FBiH, a shodno Zahtjevu Stručne komisije Parlamenta FBiH. Prikupljena je dokumentacija za ovu reviziju, te je izrada Nacrta izvještaja u toku", navodi se u Informaciji koja će se naći na Vladi FBiH.

Revizija privratizacije Fabrike duhana Mostar pokrenuta je 31. marta ove godine.

"Revizija je pokrenuta po zahtjevu Komisije za utvrdivanje činjenica o okolnostima privatizacije i propadanja Fabrike duhana Sarajevo i Fabrike duhana Mostar Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Postupak revizije privatizacije FDM izvršen u periodu od 31.03.2022. godine do 30.06.2022. godine", stoji u Informaciji.

Revizija privatizacije Hotela Igman KJKP ZOI '84 započela je također 31. marta ove godine.

"U postupku revizije je utvrđeno da se ne može riješiti navedena upravna stvar, iz razloga što postupak privatizacije Hotela Igman nije u cijelosti okončan. U toku postupka revizije je utvrdeno da su Kantonalno javno preduzeće ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo i The Place, Društvo sa ograničenom odgovornošću, za investicije, projektovanje, promet i konsalting Sarajevo d.o.o. Sarajevo zaključili Ugovor o kupoprodaji imovine od 04. 02. 2022. godine. Revizijom privatizacije je utvrđeno da postupak privatizacije nije okončan, te su revizori sačinili Informaciju od 25.05.2022. godine u kojoj je opisan dosadašnji postupak do zaključenja Ugovora o kupoprodaji", navodi se u Informaciji i dodaje da će se po okončanju ugovornih obaveza iz Ugovora o kupoprodaji imovine KJP, ZOI 84 Olimpijski centar d.o.o. Sarajevo, i na osnovu dokumentacije o obavljanju kontrole izvršenja obaveza iz kupoprodajnog ugovora u postupku male privatizacije Hotela Igman, revizori koji rade na ovom predmetu će donijeti konačni revizorski izvještaj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()