Otvoreni Balkan otvara mogućnosti za dugoročni razvoj regionalnog tržišta

Ovogodišnja konferencija je podijeljena u tri panela

06.04.2023. 17:05
  • Podijeli:
promet_granica_anadolija 1-63d78c6cafc3a.webp Foto: Anadolija

Otvoreni Balkan znači otvaranje novih perspektiva zajedništva, zajedničkog političkog i ekonomskog rasta, povezanosti i mogućnosti za dugoročni razvoj i zajedničko regionalno tržište, izjavio je danas u Banjaluci predsednik Saveza privrednih komora Severne Makedonije Trajan Angeloski.

Angeloski je to rekao na drugom panelu u okviru Konferencije "Znati kako - za Otvoreni Balkan". 

Na panelu pod nazivom „Da li smo spremni za slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala“, Angeloski je rekao da je internacionalizacija trend koji, kako je naveo, moramo pratiti da bismo ostvarili i održali solidan rast i razvoj poslovanja.

"Zato kontinuirano radimo na otvaranju novih tržišta za naše kompanije i privlačenju investicija“, rekao je Angeloski. 

Organizatori konferencije su Savez mladih ekonomista Republike Srpske, uz podršku i pod pokroviteljstvom Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

Ovo je peta godina za redom da se organizuje ovakva manifestacija na kojoj se analiziraju različite aktuelne teme iz sfere diplomatije, ekonomske saradnje i tržišnih prilika.  

Ovogodišnja konferencija je podijeljena u tri panela:  Otvoreni Balkan, mogućnosti i izazovi;  Da li smo spremni za slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala; Globalne, evropske i regionalne inicijative kao razvojna prilika, preneli su skopski mediji.

Svrha godišnje konferencije je da na jednom mjestu okupi predstavnike institucija i biznisa iz zemalja koje su već učesnice zone Otvoreni Balkan, kako bi mogli da podele svoja iskustva i učestvuju u diskusiji o postavljenim temama.  

Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Visković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()