Olujno nevrijeme ponovo pogodilo opštinu Šamac

Pojedine gradske ulice zatvorene za promet zbog srušenog stabala

21.07.2023. 22:26
  • Podijeli:
Samac nevrijeme foto Facebook-64b82087a0960.webp Foto: Facebook

Olujno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra, kišom i grmljavinom večeras je izazvalo dodatnu štetu na objektima i poljoprivrednim dobrima u općini Šamac, potvrdio je načelnik Đorđe Miličević.

Milićević je kazao da su saobraćajnice trenutno prohodne, dok su pojedine gradske ulice zatvorene za promet zbog srušenog stabala.

"Sve mjesne zajednice na području općine, osim grada zbog jakog nevremena, ponovo su ostale bez struje. S prvim smirivanjem vremenske oluje sve raspoložive ekipe će se vratiti na teren. Molimo građane da ostanu u svojim domovima i da ne izlaze bez potrebe iz sigurnosnih razloga", kazao je Milićević.

Inače, ovo je drugi put u protekla dva dana da Bosanski Šamac pogađa oluja. Naime, isto se dogodilo preksinoć, kada je ovoj općini nanesena velika materijalna šteta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()