Oglasili se autori: Plakati s mapom BiH koja djeli BiH, nisu o podjeli, nego o Koridoru Vc

Plakati koji su bili postavljeni u Tuzli, Bijeljini i Brčkom asocirali su na podjelu BiH iz sporazuma Cvetković - Maček, riječ je ipak o korodoru Vc u kampanji nevladine organizacie Karton revolucija

05.10.2023. 17:27
  • Podijeli:
mapa_pressTuzla 1-651ed46ec11dd.webp Foto: Press Tuzla

Plakati koji su se jutros na društvenim mrežama pojavili sa mapom BiH i linijom koja dijeli državu uz poruku "Podjela za koju se borimo", izazavali su mnogo pažnje u medijima. Plakati koji su bili postavljeni u Tuzli, Bijeljini i Brčkom asocirali su na podjelu BiH iz sporazuma Cvetković - Maček, riječ je ipak o korodoru Vc u kampanji nevladine organizacie Karton revolucija.

Zanimljivo je da je na plakate reagovala i policija Tuzlanskog kantona i uklonila plakata koji asociraju na podjelu BiH.

“Navedene plakati su izuzete, a o događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac po čijim uputama policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identifikacije osoba koji su postavili plakate”,  navode u Upravi policije MUP-a TK.

Aktivistički pokret Karton revolucija je objavila video u kojem preuzimaju odgovornost za ljepljena plkata u kojem su htjeli pokazati kako je BiH zatrovano društvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()