Od danas aktivan broj 1412 za liječenje Miloša Božovića

Za liječenje potrebno oko 120.000 evra

01.03.2023. 11:34
  • Podijeli:
fiksni telefon pixabay-1669045714029.webp Foto: Pixabay

U Republici Srpskoj od danas je aktivan humanitarni broj 1412 za nastavak liječenja Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji bi trebalo ponovo da bude operisan u Rusiji.

Akcija će trajati do 31. marta, a pozivom na broj donira se jedna KM za nastavak Miloševog liječenja u Rusiji za koje je potrebno oko 120.000 evra, navode iz opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba "Slavija" iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave.

Božović je u julu prošle godine bio na liječenju u klinici u Moskvi. Prema izjavama njegove porodice, pojavila se mogućnost liječenja matičnim ćelijama i ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, trebalo bi da traje do dvije godine.

Milošev otac Aleksandar ranije je rekao da je njegov sin trebalo da u januaru bude u Moskvi da bi primio potrebnu terapiju, ali zbog nedostatka novca i direktnih avio-linija do glavnog ruskog grada to nije bilo moguće.

On je naveo da su tamo utvrdili pomak u liječenju Miloša, koji sada može da sjedi poslije osam godina ležanja.

Akciju prikupljanja pomoći za nastavak liječenja Miloša Božovića pokrenula je Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža u prvoj sedmici februara i podržana je od više fizičkih i pravnih lica na široj Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Novčana sredstva moguće je uplatiti i na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 NLB banka ili uplatom na IBAN broj, BA3956201281150302590, primalac Aleksandar /Sreta/ Božović, akademika Petra Mandića 48, 71123

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()