Objavljen snimak: Pogledajte kako je obilježen Bajram u zeničkom zatvoru

Uz prigodna barjarmska obraćanja i poruke ovom prilikom organiziran je i umjetnički program u režiji Uprave Zavoda, koji je oduševio sve prisutne

12.04.2024. 21:20
  • Podijeli:
zatvor, čuvar u zatvoru, zatvora - profimedia-65fda2f88c0a4.webp Foto: Profimedia

U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) zatvorenog tipa u Zenici upriličena je tradicionalna svečanost u povodomu Ramazanskog-bajrama, kojoj su prisustvovali brojni gosti, te zaposleni na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom.

Kako to biva svake godine, tako su i ovog Bajrama predstavnici zeničkog Medžlisa i Muftiluka upriličili tradicionlanu posjetu osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica.

Uz prigodna barjarmska obraćanja i poruke ovom prilikom organiziran je i umjetnički program u režiji Uprave Zavoda, koji je oduševio sve prisutne.

Rusmir Isak, direktor KPZ Zenica, u prigodnom obraćanju između ostalog je pozvao osuđenike da ostanu uzornog ponašanja, te im uputio srdačne čestitke u povodu Ramazanskog bajrama.

"Koristim priliku da vas i ovom prilikom pozovem da radite na sebi, budete uzroni kao i do sada, trudite da pomažete jedni druge, uvažavate se i cijenite, te vratite svojim porodicama kao bolji ljudi. To je, uostalom, i cilj ove ustanove. Bajram šerif mubarek olsun želim svima vama, te da dočekamo još mnogo bajrama u zdravlju, veselji, sreći, rahatluku i zajedništvu", poručio je direktor Isak, koji se zahvalio predstavnicima zeničkog Medžlisa i Muftiluka što su izdvojili vrijeme i upriličili posjetu KPZ Zenica.

@rusmirisak Pogledajte kako je obilježen Bajram u KPZ Zenica, organizovan i umjetnički program u režiji Uprave Zavoda koji je oduševio prisutne. #fyp #rusmirisak #zenica #foryoupage #bajram #viral #kpzzenica #eid #kpz ♬ original sound - rusmirisak
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()