Obilježavanje 70 godina poslovanja Rafinerije ulja Modriča

Ovaj veliki događaj uključivao je obilazak postrojenja i pogona kao i muzeja u kojem se nalazi preko 500 eksponata koji oslikavaju sedam decenija bogatu istoriju Rafinerije i opštine Modriča

28.05.2024. 09:18
  • Podijeli:
RAFINERIJA ULJA MODRICA POSJETA-66558d023c567.webp Foto: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U Modriči je u petak svečano obilježeno 70 godina poslovanja Rafinerije ulja Modrča. Time je završena još jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju sa ciljem obilježavanja ovog velikog jubileja. Rafinerija ulja Modriča je vodeći proizvođač maziva i tečnosti za motore, mehanizaciju i industriju u zemlji i regionu. Sve aktivnosti rukovodstva proteklih godina bile su usmjerene ka očuvanju liderske pozicije u regionu ali i izlazak na mnoga strana tržišta.

"Imamo veliki asortiman ulja i drugih proizvoda i to je naš ponos. Naše osnovno bogatstvo su ljudi koji su Rafineriju, kroz nekoliko generacija, od male firme doveli do velike proizvodnje", rekao je Vladimir Oniščenko, generalni direktor Rafinerije ulja Modriča.

Ovaj veliki događaj uključivao je obilazak postrojenja i pogona kao i muzeja u kojem se nalazi preko 500 eksponata koji oslikavaju sedam decenija bogatu istoriju Rafinerije i opštine Modriča.

Direktor OPTIMA Grupe d.o.o. Banja Luka, Andrej Skladčikov čestitao je Rafineriji ovaj veliki jubilej ističući da je kroz 70 godina poslovanja jedna činjenica ostala nepromijenjena a to je sposobnost inženjera da beskompromisno u kontinuitetu proizvode kvalitetne proizvode. Ono što se promijenilo za ovih sedam decenija jeste međunarodni karakter Rafinerije, a to je da se sada ne zadovoljavaju potrebe samo tržišta zemalja bivše Jugoslavije već da se proizvodi iz Modriče mogu naći širom 26 zemalja u Evropi, Aziji i Africi – naveo je Skladčikov.

Koliko je važna Rafinerija za lokalnu zajednicu u kojoj posluje ali i čitavu Republiku Srpsku istakao je i ministar Petar Đokić koji je rekao da Vlada Republike Srpske želi i dalje da bude pouzdan partner i snažna podrška Rafineriji ulja Modriča, kao i čitavoj grupaciji "Nestro".

On je poželio da Rafinerija ulja Modriča ostvari svoje poslovne planove, navodeći da je jedan od poslovnih planova širenje na druge oblasti energetike, izgradnja novih energetskih objekata u Modriči i razvoj bazne proizvodnje i prerade ulja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()