Ni radnika, ni poticaja: "Poljoprivreda posao za ljude koji vole da se muče"

Kašnjenje poticaja u Federaciji BiH, manjak radne snage, sušna godina su samo neki od problema sa kojima se suočavaju poljoprivednici

06.03.2023. 20:45
  • Podijeli:

Sezona sjetve se bliži a poljoprivrednicima u Federaciji Bosne I Hercegovine poticaji kasne. Međutim, ništa iznenađujuće, ovo je samo jedna u nizu godina kada poticaji nisu uplaćeni na vrijeme. Istovremeno u Republici Srpskoj se čeka raspodjela novca iz budžeta koji je za poljoprivredu ove godine uvećan za 105 miliona maraka. Ali manjak radne snage predstavlja veliki problem.

Mi smo posjetili jednu farmu i istražili kako je biti poljoprivrednik u Bosni I Hercegovini.

"Poljoprivredom se danas baviti u Bosni i Hercegovini, to je suludo, najblaže rečeno. To je posao za ljude koji vole da se muče, da se pate i da pritom ništa ne zarađuju", ističe Muris Mujanović, vlasnik farme.

Više u prilogu Maje Popović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()