Nastavnik pedofil iz osnovne škole "Grbavica 1" dao otkaz

"Nastavnik se mora udaljiti iz škole", naglasio je Tanić i dodao da ne želi ni da razmišlja u smjeru da se to neće desiti

19.12.2022. 17:39
  • Podijeli:
roditelji_OS_Grbavica1_foto_UNA-63a09c5219b18.webp Foto: UNA

Informacije iz sarajevske osnovne škole "Grbavica 1" već danima šokiraju javnost, još od kada se saznalo o povratku presuđenog nastavnika-pedofila među učenike.

Vijeće roditelja Osnovne škole Grbavica 1 danas će održati sastanak s upravom škole, a glavna tema razgovora jeste prekid radnog odnosa nastavniku Samiru Alihodžiću, o čemu smo već pisali ranije danas.

Predsjednik Vijeća roditelja osnovne škole "Grbavica 1" Dalibor Tanić za UNU i večeras je potvrdioo da je roditelji imaju samo jedan zahtjev.

"Nastavnik se mora udaljiti iz škole", naglasio je Tanić i dodao da ne želi ni da razmišlja u smjeru da se to neće desiti.

Smatra da nakon ovolikog pritiska javnosti i svih činjenica jedino što se može očekivati je otkaz.  

Kako javlja reportet UNA-e uskoro počinje sastanak roditelja djece koja idu u osnovnu školu Grbavica 1 sa upravom škole.

Kako UNA saznaje, danas u toku dana nastavnik Samir Alihodžić je dao otkaz, potvrsio je njegov advokat Alen Nakić.

Alihodžić je svoju odluku saopćio elektronskim putem, a kako saznajemo u mail-u je naveo da se neće vraćati na posao. 

Međutim, ukoliko uprava ne uvaži zahtjev roditelja u roku od 24 sata, krenuće se u bojkot nastave.

Takođe, prema saznanjima našeg portala, Udruženje "Zemlja djece mira" podnijelo je krivičnu prijavu protiv direktora pomenute škole te predsjednika Upravnog odbora iste, jer nisu reagovali odmah nakon osuđujuće presude Alihodžiću te mu još tada dali otkaz, što su po zakonu trebali. Izostanak njihove reakcije tada dovelo je ovu školu u apsurdnu situaciju jer je sada Alihodžićev povratak po zakonu jer mu se radni odnos nije prekidao a on je zatvorsku kaznu otkupio i sada se protiv njega ne vodi nijedan krivični postupak.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS u međuvremenu je zatražilo hitan inspekcijski nazor u pomenutoj školi zbog povratka osuđenog lica u nastavni proces, kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi sa povratkom pravosnažno osuđenog lica na nastavu.

"Po okončanju inspekcijskog nadzora koji je apsolutni prioritet imaćemo više informacija za javnost", poručili su iz ministarstva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()