Najveći vodostaj Une od kada postoje mjerenja: Dva sela okružana vodom

U Dobretinu izmjeren vodostaj 367 centimetara, dok je raniji najviši vodostaj zabilježen 2014. godine bio 314 centimetara

12.12.2022. 13:15
  • Podijeli:
vodostaj mjerenje foto Pixabay-63971cbe3e8a1.webp Foto: Pixabay

Načelnik opštine Dvor Nikola Arbutina rekao je danas Srni da su zbog izlivanja rijeke Une u gornjem toku odsječeni mještani Dobretina, dok je u donjem toku odsječeno naselje Kuljani.

Dobretin je odsječen od juče poslije podne, a naselje Kuljani od dan ranije.

"Radnici Crvenog krsta čamcem obilaze mještane u Kuljanima, a nakon toga se čamcem ide u Dobretin", rekao je on.

Arbutina kaže da je sinoć u Dobretinu izmjeren najveći vodostaj Une od kad postoje mjerenja - 367 centimetara dok je raniji najviši vodostaj zabilježen 2014. godine bio 314 centimetara.

On je naveo da je na putnom pravcu za Hrvatsku Kostajnicu voda na kolovozu na pet mjesta, a prema Donjem Dobretinu na jednom mjestu.

U ovoj opštini od subote naveče na snazi su vanredne mjere odbrane od poplava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()