Možemo li pomoći? Korisnici javne kuhinje idu na more, a ovo im je potrebno

Prema riječima Subašića, potrebno je dosta vremena kako bi se pripremili za more, jer, kako kaže, potreban im je za to novac.

19.06.2024. 07:24
  • Podijeli:
mozaik-prijateljstva-rucak Cropped.jpg Foto: Mozaik prijateljstva

Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" počelo je sa pripremama za ljetovanje te, već tradicionalno, i ove godine vodi svoje korisnike na more, njih 45.


"Nakon obilježavanja svih vjerskih praznika, krenuli smo s pripremama za more", naglasio je Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", te dodao da im je cilj da i ove godine pokušaju odvesti svoje korisnike na more.

"Već smo pronašli smještaj, a polako nastavljamo sa drugim pripremama", rekao je on za "Nezavisne".

Kako dodaje, trenutno traže pomoć za prevoz i hranu.

"Nešto hrane smo uštedjeli za ovaj put, a za ostalo krećemo u potragu", naveo je Subašić i dodao da do mora ima još dva mjeseca, te se još pripremaju.

"Idemo 25. avgusta u Zeleniku, u Crnu Goru", rekao je on.

Prema riječima Subašića, potrebno je dosta vremena kako bi se pripremili za more, jer, kako kaže, potreban im je za to novac.

"Mi već 18 godina tradicionalno vodimo ljude na more, a za to nemamo budžet. Mi ovo napravimo da nešto košta, a onda pored toga tražimo ko će za nekoga platiti kako bismo na moru imali namirnice za kuhinju", ispričao je on.

Prošle godine su, kako kaže, vodili 50 polaznika, i to djecu, paraplegičare i osobe sa invaliditetom, ali nisu svi u mogućnosti da plate ovo ljetovanje, te je potreban odziv humanih građana kako bi se sve ovo moglo organizovati.

"Odlazak na more po osobi koštao je prošle godine oko 450 KM, a cijena je ista i ove godine", rekao je on te dodao da će tamo, kao i u prostorijama javne kuhinje, pripremati sva tri obroka te će iznajmiti kuću sa kuhinjom i ostavom kako bi mogli kuvati.

Kako kaže, kao i svaki put, drugi dio tima ostaje u javnoj kuhinji i tako prepolovljen nastavlja sa pripremom redovnih dnevnih obroka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()