"Mozaik prijateljstva" i ove godine proslavio Bajram: Najugroženiji danas su ručali

Prema riječima Miroslava Subašića, predsjednika UG "Mozaik prijateljstva", obezbijedili su bogatu trpezu za 500 korisnika, a za dobru atmosferu osigurali su i muziku.

10.04.2024. 16:34
  • Podijeli:
Mozaik prijateljstva Banjaluka-66169e87a2ec3.webp Foto: FACEBOOK

Povodom Ramazanskog bajrama Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" je korisnicima javne kuhinje "Obrok ljubavi" pripremilo i podijelilo svečani ručak kako bi i najugroženije porodice i pojedinci osjetili radost ovog praznika.

Prema riječima Miroslava Subašića, predsjednika UG "Mozaik prijateljstva", obezbijedili su bogatu trpezu za 500 korisnika, a za dobru atmosferu osigurali su i muziku.

"Prvo smo proslavili Uskrs, sa pripadnicama katoličke vjeroispovijesti, kao najradosniji hrišćanski praznik, a sada Bajram", kazao je Subašić, te dodao da nakon ove proslave slijede pripreme i za Vaskrs.

"Trebalo nam je najmanje 10 dana da sve pripremimo", rekao je on, te dodao da je na ovaj način uljepšan dan onima koji su u stanju socijalne potrebe.

"Ugostili smo ih bogatom trpezom, na kojoj bi pozavidjeli i najbolji restorani. Trpezu je krasio raznovrstan meni supa, sarma, meso, pita i kolači", ispričao je on, te dodao da se već tradicionalno sva okupljanja za bitne praznike organizuju u prostorijama "Mozaika prijateljstva" u Banjaluci.

Kako dodaje, za dobro raspoloženje korisnika zaduženi su muzičari, koji su svojom muzikom uveseljavali sve prisutne.

"Sve isto planiramo organizovati i za Vaskrs", istakao je on.

Kako dodaje, poslije ovakvih okupljanja najveći utisak na cijeli tim ovog udruženja ostavi sreća korisnika i igra uz muziku.

"Dragi naši, svima vama koji slavite Ramazanski bajram od  srca čestitamo i želimo da ga proslavite u zdravlju i veselju sa svojim porodicama, drugarima i komšijama. Želim svu sreću svim ljudima", poručio je on, te zahvalio na svim donacijama i svim humanim ljudima koji su podržali njihov rad.

"Za mene je poslaviti Uskrs, Vaskrs i Bajram na ovakav način jedna velika pobjeda", rekao je on, te dodao da svi ovi praznici treba da nas nauče da budemo dobri ljudi i da naučimo najvažnije iz ovih religija, a to je da služimo ljudima, odnosno da služimo Bogu.

"Vaše malo, nama znači mnogo", zaključio je on pišu Nezavisne novine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()