Mnogi dijelovi Bosne i Hercegovine na udaru, stižu snažne vremenske nepogode

Temperature od 16 do 23 stepeni, na jugu do 28 stepeni Celzijusevih

13.06.2024. 11:20
  • Podijeli:
pljusak kiša nevreme vladimir šporičić tanjug-666829687dc64.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

Kiša i pljuskovi u četrvtak ujutro, 13. juna, registrovani na području Krajine, sjeveru, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bihać i Ivan Sedlo 13; Banja Luka, Bugojno, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 14; Tuzla, Zenica i Zvornik 15; Bijeljina, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 16; Trebinje 20; Mostar i Neum 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguća pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i grmljavina se očekuju u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 14. 6. 2024. preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U subotu 15. 6. 2024. u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U nedjelju 16. 6. 2024. u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U ponedjeljak 17. 6. 2024. očekuje se dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()