Mihailović iz Istanbula: Svi se nadamo da će Angel Peševski biti dobro

Generalni konzul BiH u Turskoj poručio za UNU da je situacija u toj zemlji izuzetno teška nakon niza zemljotresa

06.02.2023. 18:15
  • Podijeli:

Generalni konzul BiH u Istanbulu Siniša Mihailović kazao je u razgovoru za UNU da jako mali broj državljana Bosne i Hercegovine živi u dijelovima Turske koji su danas pogođeni nizom stravičnih zemljotresa u kojima su živote izgubili hiljade ljudi.

"Stanje u Turskoj zaista je teško. Prema posljednjim informacijama AFADA, 1.498 je mrtvih i taj broj raste iz sata u sat. Ogroman je broj povrijeđenih. Svi očekuju zvanične informacije institucija Republike Turske, a to očekujemo i mi zbog našeg državljanina Angela Peševskog, koji je negdje u Malatyi pod ruševinama zgrade u kojoj je pretpostavljam živio", govori nam Mihailović.

Ističe da je kompanija za koju je radio u području pogođenom potresom već zatražila kontakt s porodicom Peševskog.

"Nadamo se da će sve biti uredu. Čekamo zvanične infomracije, jer zaista stanje nije lako, tlo se ne smiruje, i nadležni ovdje kažu da naredna 72 časa treba biti budan i oprezan, svi čekaju da se tlo smiri i da se sanira šteta", poručuje nam Mihailović.

Dodao je da je veliki broj spasilaca upućen u to područje.

"Turska je već rano jutros uputila ogroman broj šatora, velike količine hrane i svega ostalog što je potrebno tim ljudima", podsjetio je Mihailović te zaključio:

"Slike koje dolaze su zastrašujuće i to je nezapamćeno. Mnogi i ovdje kažu da ovakav zemljotres nije zabilježen u historiji, pogotovo niz potresa, to je zastrašujuće, a podaci su katastrofalni i za Siriju". 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()