Međunarodna vježba "Brzi odgovor 2023" neće biti održana u BiH

Imajući u vidu ovu činjenicu, Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine revidiralo je prethodno doneseni Plan

20.04.2023. 13:05
  • Podijeli:
EUFOR_vjezba_foto_YT-1666075064201.webp Foto: YouTube

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine revidiralo je prvobitni Godišnji plan vježbi uz učešće pripadnika Oružanih snaga BiH (OSBiH) u zemlji i inostranstvu, a s obzirom na to da taj plan u međuvremenu nije razmatran na sjednicama Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U skladu s revidiranim planom, ovogodišnja međunarodna vježba "Brzi odgovor 2023/Immediate Response 2023" neće biti održana u Bosni i Hercegovini, ali će pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine učestvovati u njenoj realizaciji.

"U skladu sa zakonskim nadležnostim i ovlaštenjima, ministar odbrane Bosne i Hercegovine je donio Godišnji plan vježbi o učešću pripadnika OSBiH kako u zemlji, tako i u inostranstvu", rečeno je u Ministarstvu odbrane BiH.

Referirajući se u vezi s tim, iz resornog ministarstva podsjećaju kako je Plan koji se odnosi na održavanje međunarodnih vježbi u zemlji, dostavljen Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na razmatranje, ali da u međuvremenu nije razmatran na sjednicama ovog organa.

Imajući u vidu ovu činjenicu, Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine revidiralo je prethodno doneseni Plan.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()