Malo strpljenja: Počeli su radovi na sanaciji dijela pješačkog pojasa i Trga Karla Paržika

Za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta iz budžeta opštine Centar izdvojeno je 527.145 KM.

18.04.2024. 08:44
  • Podijeli:
uređenje Sarajevo Trg  Karla Paržika-6620b96ceeed1.webp Foto: NEZAVISNE NOVINE

Započeli su radovi na sanaciji dijela pješačkog pojasa i Trga Karla Paržika ispred crkve sv. Josipa na Marijin dvoru.

Radnici su počeli sa skidanjem postojećeg sloja asfalta. Nakon toga planirano je nasipanje i priprema terena za ugradnju novih betonskih ploča. Projektom je planirana i ugradnja novih ivičnjaka kao i saobraćajnih stubića.

Za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta iz budžeta opštine Centar izdvojeno je 527.145 KM.

Karlo Paržik je bio istaknuti češki arhitekt, koji je živio i radio u Sarajevu. Projektovao je mnoge znamenite zgrade u Sarajevu i BiH uključujući Vijećnicu, Narodno pozorište, Zemaljski muzej, Šerijatsku sudsku školu, Belediju, Srpsko - pravoslavnu bogosloviju kao i mnoge druge upravne, sudske, privredne, vojne, kulturne, vjerske i stambene objekte, pišu Nezavisne novine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()