Lufthansa proširuje usluge iz Sarajeva: Za Njemačku i EU deset letova sedmično

Njemački avioprijevoznik povećava operacije diljem bivše Jugoslavije

10.01.2023. 15:28
  • Podijeli:
Lufthansa_avion_foto_Pixabay.jpg Foto: Pixabay

Lufthansa nadolazećeg ljeta povećava svoje operacije diljem bivše Jugoslavije direktnim opsluživanjem šest od sedam tržišta u regiji, kao i povećanjem frekvencija i uvođenjem novih linija kako bi se suprotstavila rastućoj konkurenciji.

Zbog toga njemački avioprijevoznik ovog ljeta uvodi letove za Skoplje, kao i povećanje frekvencija za Beograd, Dubrovnik, Ljubljanu, Sarajevo i Zagreb.

Lufthansa za tri mjeseca pokreće letove za Skoplje. Prijevoznik se prije dva desetljeća mogao pohvaliti letovima za glavni grad Makedonije, koje je u njegovo ime održavao Cirrus Airways.

"Lufthansa prvi put nudi Skoplje od 23. aprila i povezivat će glavni grad Sjeverne Makedonije do dva puta dnevno. Predviđeno je da letovi budu atraktivni i za poslovne putnike i za turiste. Lufthansa jača svoju poziciju u istočnoj Europi dodajući Skoplje", rekao je zrakoplovni prijevoznik. Mogućnosti prijevoza do i iz Kanade pokazale su se popularnima među makedonskim putnicima Lufthanse, navodi Ex-Yu Aviation.

U Sarajevu avioprijevoznik uvodi dodatna tri leta sedmično iz Frankfurta na ukupno deset sedmično. "Lufthansa proširuje usluge iz Sarajeva u Njemačku i Evropsku uniju uvođenjem novih letova zajedno s Austrian Airlines, Swiss i Eurowings.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()