Kolovozi pretežno klizavi, pojačan saobraćaj na granici

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz

22.07.2023. 08:36
  • Podijeli:
put mokar kolovoz.jpg Foto: Pixabay

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, kolovozi su pretežno mokri i klizavi, osim na krajnjem jugu.

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Sporije se vozi na mjestima gdje se izvode radovi.

Nakon završenog policijskog uviđaja i uklanjanja vozila oštećenih u saobraćajnoj nezgodi, normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu Bijeljina - Zvornik, u mjestu Tršić.

Na graničnim prelazima Deleuša, Ivanica, Izačić i Doljani pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH, na graničnim prelazima Velika Kladuša, Kostajnica, Donja Gradina, Gradiška i Brod pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima, takođe je povremeno pojačana frekvencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja uz magistralni put Rudice - Novi Grad, gdje je toku izgradnja pješačke i biciklističke staze.

Na dionici magistralnog puta na granici Republika Srpska - FBiH /Lapišnica/ - LJubogošta danas će dolaziti do privremene obustave saobraćaja zbog radova na kamenolomu "Han Derventa" u opštini Pale od 12.00 do 14.00 časova, u trajanju od 10 minuta u jednom intervalu.

Na dionicama magistralnog puta Han Pijesak jedan - Han Pijesak dva i Han Pijesak dva - Sokolac u toku su radovi na rehabilitaciji puta te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Rača - Vršani zbog vozila koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača - Bijeljina.

U toku su radovi na sanaciji pasarele na magistralnom putu Šargovac - Banjaluka jedan zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, a izmjena ima i na auto-putu Gradiška - Banjaluka zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani.

Zbog sanacije dionice magistralnog puta Kozarska Dubica - Prijedor, Ulica kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, a izmjenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Lamovita - Ivanjska.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na dijelu regionalnog put Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog sanacije klizišta. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj - Gornja Vijak - Derventa - Doboj i Razboj - Tedin Han - Doboj.

Zbog klizišta na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu saobraćaj se odvija usporeno, a u toku je sanacija klizišta na dijelu magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, pa se saobraćaj odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja - LJubinje na dionici Podvrsnik - LJubinje u toku su radovi na rekonstrukciji puta, te se saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, a izmjena ima i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Za vrijeme trajanja radova na rekonstrukciji dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, a zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

U FBiH zbog radova na mostu Gorica na auto-putu za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela "1. mart" na dionici Zenica - Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Bihać - Kamenica, Kiseljak - Busovača, Travnik - Vitez, Ripač - Dubovsko, na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova, kao i na ulazu u Hadžiće.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje - Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()