Koje su prednosti, a koje mane? Policajci u Sarajevu će biti opremljeni kamerama

"Smatramo to važnom činjenicom, s obzirom da ćemo imati sredstvo koje nudi objektivno istinu u situacijama kada se primjenjuju policijska ovlaštenja"

08.12.2023. 20:05
  • Podijeli:

Prema najavama vlasti iz Kantona Sarajevo sljedeće godine će biti uvedene bodi kamere policajcima u uniformama. Projekat iz 2021. godine, ali mi ne možemo da bez kašnjenja: realizacija u drugom kvartalu sljedeće godine.

"Smatramo to važnom činjenicom, s obzirom da ćemo imati sredstvo koje nudi objektivno istinu u situacijama kada se primjenjuju policijska ovlaštenja. U tim situacijama može doći do odgovarajućih prijava od strane građana. Isto tako policajci su zaštićeni od tih prijava i sve se može iskontrolisati i utvrditi šta se negdje dogodilo i kako se dogodilo. To je za nas važan instrument", ističe Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Koje su prednosti a koje mane ovog projekta istražila Maja Popović!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()