Izraženo saučešće: Islamska zajednica u BiH osudila napad u Moskvi

Broj žrtava sinoćnjeg terorističkog napada kod Moskve povećan je na 115, saopštio je ruski Istražni komitet.

23.03.2024. 12:08
  • Podijeli:
kavazovic-anadolija.jpg

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izrazio je saučešće i osudio teroristički napad u koncertnoj dvorani u Moskvi, navodeći da je terorizam, u kojem stradaju nevinih ljudi, zlo za kojim niko ne bi smio posezati i protiv kojeg se treba zajedničkim naporima boriti.

"Naše misli su sa porodicama nastradalih i ruskim narodom, uz molitve za mir i sigurnost svih sinova i kćeri", poručio je Kavazović u pismu koje je danas uputio ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu, saopšteno je iz Muslimanske informativne novinske agencije.

Broj žrtava sinoćnjeg terorističkog napada kod Moskve povećan je na 115, saopštio je ruski Istražni komitet.

Među žrtvama ima i djece, a ranjeno je oko 150 ljudi.

Ruske službe bezbjednosti uhapsile su 11 lica, od kojih četvoricu koji su direktno umiješani u napad u koncertnoj dvorani nedaleko od Moskve.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()