Inicijativa za elektronsku razmjenu podataka o vozačkim dozvolama između BiH i Albanije

Cilj olakšati i unaprijediti razmjenu informacija o vozačkim dozvolama između ovih dviju zemalja, čime će se poboljšati sigurnost na cestama i administrativni procesi

05.09.2023. 08:15
  • Podijeli:
vozacka_BIH_PrtSc-6435b7d68d9c7.webp Foto: PrtSc

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine Almir Badnjević i šef odsjeka za pravne poslove, Nermin Bećirbašić sastali su se sa zamjenikom direktora Generalne uprave za putne i transportne usluge Albanije, Endri Haxhiuom, i predstavnicima nadležnog Ministarstva Republike Albanije.

Sastanak je bio posvećen važnoj inicijativi za tehničku implementaciju elektronske razmjene podataka o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Republike Albanije.

Ova inicijativa ima za cilj olakšati i unaprijediti razmjenu informacija o vozačkim dozvolama između ovih dviju zemalja, čime će se poboljšati sigurnost na cestama i administrativni procesi.

 Badnjević je istakao je značaj ove saradnje i naglasio da će elektronska razmjena podataka o vozačkim dozvolama značajno doprinijeti bržem i efikasnijem procesu prepoznavanja i provjere vozačkih dozvola između Bosne i Hercegovine i Republike Albanije.

Ovo će također pomoći u suzbijanju krivotvorenja i nelegalne upotrebe vozačkih dozvola. Zamjenik direktora Haxhiu je izrazio spremnost Republike Albanije da podrži ovu inicijativu i zajednički radi na njenom uspješnom sprovođenju. Predstavnici nadležnog Ministarstva Republike Albanije su takođe izrazili svoje zadovoljstvo što će ova saradnja doprinijeti boljoj povezanosti između dviju zemalja u oblasti bezbjednosti na cestama.

Obje strane su se složile da će nastaviti raditi zajedno na detaljima implementacije i tehničkim aspektima razmjene podataka. Očekuje se da će ova inicijativa donijeti konkretne koristi građanima obje zemlje i doprinijeti većoj bezbjednosti u saobraćaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()