Ifeta iz Konjević Polja autobus italijanskih turista pozvala u svoj dom na bajramsku baklavu

"Kad ti na Bajram dođu prijatelji iz Italije na baklavu i na ručak - to je nešto", govori Merjemić na snimku

02.07.2023. 13:55
  • Podijeli:
Ifeta_Bajram_baklava_turisti_foto_FB-64a15ed92a295.webp Foto: Facebook/Info Tuzla i tuzlanska regija

Ifeta Merjemić iz Konjević Polja pozvala je autobus italijanskih turista u svoj dom na bajramsku baklavu i ručak, a snimak koji prikazuje autobus koji se parkira ispred njene kuće je osvojio društvene mreže.

Na Facebook stranici Info Tuzla i tuzlanska regija podijeljen je snimak koji prikazuje Ifetu iz Konjević Polja koja je cijeli autobus italijanskih turista pozvala na Bajram u svoj dom.

"Grande Ifeta iz Konjevic Polja pozvala pun autobus Italijana na Bajram u svoju kuću. Nema Bosne nigdje. Gosti iz Italije oduševljeni hranom i bosanskim gostoprimstvom", navodi se u opisu snimka.

Na videu se može vidjeti autobus koji staje ispred njene kuće, a može se čuti glas iz pozadine dok govori: "Kad Ifeta pozove goste iz Italije i saobraćaj je zaustavila".

"Kad ti na Bajram dođu prijatelji iz Italije na baklavu i na ručak - to je nešto", govori Merjemić na snimku.

Ifeta Merjemić, koja je u proteklom ratu preživjela podrinjska stradanja, među prvima se vratila u Đugum kod Konjević Polja, gdje je sa sestrom pokrenula farmu pilića.

Ifeta i njena sestra Safeta također su osnovale i udruženje Jadar koje okuplja žene povratnice, a koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()