I ove godine odlazak na hadž košta 12.650 maraka

Utvrđena cijena

23.01.2024. 17:37
  • Podijeli:
hadžiluk meka (AP PhotoAmr Nabil via tanjug-6498560cca929.webp Foto: AP PhotoAmr Nabil via Tanjug

Islamska zajednica u BiH utvrdila je cijenu ovogodišnjeg hadža za bh. državljane, a kako je saopćeno iz Ureda za hadž umru u BiH ona iznosi 12.650 KM.

Iz Ureda za hadž i umru obavještavaju putnike na hadž da uplate mogu izvršiti u periodu od 24. januara do 7. februara 2024. godine.

"Putnici na hadž spomenuti iznos uplaćuju u konvertibilnim markama na žiro-račun nadležnog muftijstva, a u medžlis, odnosno muftijstvo predaju primjerak potvrde o uplati", naveli su.

Dodaju da su putnici na hadž dužni u medžlis, odnosno muftijstvo predati pasoš, žuti karton i primjerak potvrde o uplati novčanih sredstava.

I prošle godine je cijena hadža iznosila 12.650 KM, dok je u 2022. godini odlazak na hadž koštao 12.000 KM.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()