Humanitarna akcija: Broj pozvan 62.411 puta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je oko milion KM do sada prikupljeno

19.12.2022. 23:32
  • Podijeli:
s-ljubavlju-hrabrim-srcima-logo.jpg

U okviru donatorske večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", koja je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika održana u Banjaluci, humanitarni broj 1411 do sada je pozvan 62.411 puta kako bi se omogućila nabavka savremenih transportnih inkubatora za porodilišta u Srpskoj.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponosan na donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima, ističući da je oko milion KM do sada prikupljeno u ovoj akciji.

"Promovišući vrijednosti i humani odnos ljudi koji su spremni da pomognu ovo društvo pokazuje da nije izgubilo dušu", rekao je Dodik večeras novinarima u Banjaluci i istakao da je cilj večerašnje akcije obezbijediti sredstva za nabavku 11 inkubatora.

Ombudsman za djecu Republike Srpske Gordana Rajić rekla je da su djeca najveća bogatstvo i budućnost, te da i građani tako misle što govori i broj poziva.

"Pravo na život je jedno od osnovnih prava djeteta, a da je cilj ove akcije da djeci omogućimo to pravo i zdravo odrastanje, onda je veliki cilj ove akcije", rekla je Rajićeva.

Interes za ovu akciju pokazao je veliki broj građana koji su pozivali "M:telov" humanitarni broj 1411 kako bi donirali jednu KM.

Vlada Republike Srpske podržala je humanitarnu akciju donacijom u iznosu od 100.000 KM.

Donatorskoj večeri prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Republike Srpske.

Skupu su prisustvovali i NJegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Sergije, biskup banjalučki Franjo Komarica, vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, kao i ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je važnost da se pokaže jedinstvo prilikom nabavke 10 transportnih inkubatora za porodilišta u Srpskoj i najavio da će jedan dodatni biti upućen bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Nosilac ovogodišnje 13. po redu akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" bilo je Udruženje pedijatara Republike Srpske.

Na platou ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske u Banjaluci priređen je humanitarni koncert na kojem su nastupile brojne muzičke zvijezde iz regiona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()