Forto: U julu raspisivanje tendera za gradnju mosta na Šćepan Polju

Sastavni dio projekta, dodao je, bit će pristupna cesta od jednog kilometra sa bh. strane, dok će Crna Gora u odvojenom tenderu napraviti 2,5 km sa njihove strane

06.06.2024. 17:16
  • Podijeli:
foca-scepan-polje-foto-yt.jpg

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto najavio je da će ove godine započeti realizaciju projekta izgradnje novog međudržavnog mosta preko rijeke Tare na lokaciji Hum - Šćepan Polje.

To je kazao nakon bilateralnog sastanka sa ministrom prometa i pomorstva Crne Gore Filipom Radulovićem, na kojem je razgovarao i o rekonstrukciji i izgradnji ceste Foča - Šćepan Polje.

"O tom graničnom prelazu koji spaja dva glavna grada dvije evropske države govori se još od 80-tih godina i danas smo utvrdili da ćemo u julu raspisati tender za gradnju mosta na Šćepan Polju, zajednički projekt Crne Gore i Bosne i Hercegovine", istakao je Forto.

Sastavni dio projekta, dodao je, bit će pristupna cesta od jednog kilometra sa bh. strane, dok će Crna Gora u odvojenom tenderu napraviti 2,5 km sa njihove strane.

Ministar Radulović izrazio je zadovoljstvo što će ispuniti obećanje koje su dali prošle godine na sastanku te da je to samo početak dobre i korektne saradnje.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()