"Finnair" ne dolazi u Mahovljane

Uz Vlade RS je nakon posljednje sjednice saopšteno da je prihvaćena informaciju o inicijativi avio kompanije "Finnair" za uspostavljanje komunikacije i saradnje

13.12.2023. 20:09
  • Podijeli:
aerodrom-banja-luka-rakita-pixsell.jpg

Avio kompanija "Finnair" nije prisutna u BiH i trenutno nemamo planove za pokretanje bilo kakvih ruta u regionu, kazali su "Glasu Srpske" u ovoj najvećoj avio komapnije Finske.

Naime, iz Vlade RS je nakon posljednje sjednice saopšteno da je prihvaćena informaciju o inicijativi avio kompanije "Finnair" za uspostavljanje komunikacije i saradnje.

"Vlada Srpske zadužuje Ministarstvo saobraćaja i veza da uputi pismo generalnom direktoru avio kompanije 'Finnair' za uspostavljanje komunikacije i saradnje, da aktivno učestvuje u razgovorima sa ovom finskom firmom, kao i da redovno informiše Vladu", saopšteno je tada samo kratko iz Biro za odnose sa javnošću Vlade RS.

Nakon toga, mediji su prenijeli informacije da "Finnair" dolazi u Srpsku te da će ta avio kompanija organizovati letove na relaciji Helsinki - Banjaluka.

Međutim, na pitanja koje smo proslijedili na njihovu adresu povodom usvojene pomenute inicijative na sjednici Vlade Srpske ali i od kada bi mogli da budu organizovani letovi sa banjalučkog aerodroma dobili smo samo kratak odgovor, odnosno da ne rade u BiH, te da nemaju namjeru za pokretanje bilo kakvih ruta u regionu.

"Finnair" je nacionalna avio kompanija Finske i ujedno najveća kompanija u toj zemlj.

Većinski vlasnik kompanije je Vlada Republike Finske s udjelom od 55,8 odsto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()