Fićo odolijeva vremenu: Ima 40 godina, ali i dalje ga voze

U Glamoču smo zatekli ovaj narandžasti oldtimer, a njegov vlasnik kaže da je u odličnom stanju

06.09.2022. 14:28
  • Podijeli:
fico-una-oldtimer-3- Cropped.jpg Foto: UNA

Legendarni fićo narandžaste boje čekao nas je odmah na ulazu u Glamoč. Zbog svoje jedinstvenosti i godina koje ponosno nosi, zainteresovao nas je da saznamo nešto više o ovom velikanu bivše Jugoslavije.

Ponosni vlasnik Aleksandar Srebro iz Glamoča, rekao nam je da je 'fićo' 1982. godište i da je u ispravnom stanju.

"Ja sam ga kupio 2005. godine i od tada je u mom vlasništvu. Na njemu su uglavnom originalni dijelovi, uradio sam neke sitnije promjene na njemu. Motor je originalni, dijelovi isto, urađena je limarija", kaže za UNU ponosni vlasnik fiće Aleksandar Srebro.

Dodaje da ovaj simpatični četvorotočkaš tehnički pregled prođe bez problema.

"Registrovan je u Livnu. Služi mi onako više za neki gušt, malo se provozati, otići na kafu", kaže Srebro za UNU.

Na žalost nismo imali vremena da se provozamo i na kratko osjetimo duh nekadašnje Jugoslavije u jednom od njenih najpopilarnijih automobila čiji je formalni naziv - zastava 750. Ipak, utisak svakako ostavlja, kako zbog svog simpatičnog izgleda, tako i zbog toga što je zaista za divljenje da i nakon 40 godina služi svrsi.

Automobil 'fićo' bio je jugoslovenski mali putnički automobil, koji se proizvodio u Zavodu "Crvena zastava" u Kragujevcu, po licenci italijanskog FIAT-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()