Dobre vijesti za najstarije građane: Danas isplata novembarskih penzija

Najniža penzija za novembar iznosi 538 KM, a zagarantovana 642 KM

02.12.2023. 09:39
  • Podijeli:
penzioneri-sarajevo-1.jpg

U Federaciji BiH danas će početi isplata penzija za novembar za 444.069 korisnika, za šta je potrebno oko 270 miliona KM.

Najniža penzija za novembar iznosi 538 KM, a zagarantovana 642 KM, saopšteno je iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Najveća penzija ostvarena prema Zakonu o penziono-invalidskom osiguranju iznosi 2.800 KM, dok je najveća ostvarena prema zakonu koji je važio do 1. marta 2018. godine 2.626 KM.

Prosječna penzija korisnika samostalne penzije, kojih je na isplati za novembar 362.839, iznosi 675 KM.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()